Meny > Hunddagis Tagene

Hunddagis Tagene

Välkommen till hunddagiset på Tagenevägen 34

På Hund i Centrum möts ni varje morgon av utbildad och erfaren personal som sedan lång tid tillbaka har jobbat med hundar i alla möjliga typer av hundsammanhang. Vi håller en öppen och transparent dialog med ägarna om hur hundarna trivs på dagis och är måna om att både hundar och hundägare ska känna sig trygga hos oss.

Vad kan jag förvänta mig av Hund i Centrum?

Vissa hundar nöjer sig fint med att gå på dagis och känner sig trötta och stimulerade när de kommer hem, medan andra kräver mer än promenader och dagisaktivering. Vi ser till att just er hund hamnar i en flock där övriga individer matchar er hunds temperament och aktivitetsnivå för att det ska bli så bra balans och harmoni i gruppen som det bara går.

Vi jobbar positivt och belöningsbaserat med alla hundar för att skapa en så fin relation som möjligt. Hundarna har inredda och trevliga rum och boxar med soffor, sängar, fåtöljer och hundbäddar och vi möblerar om och berikar miljön kontinuerligt. Hos oss kan ni även få svar på frågor kring era hundar, allt från beteenden till foder och vi är bara glada att kunna hjälpa till så våra hundar blir ännu gladare.

Vart finns vi?

Dagiset ligger beläget på Tagenevägen 34 i Hisings Kärra, nära Stigs Center i Bäckebol. Detta gör att våra hundägare som bor utanför stan, men som jobbar i centrum har lätt att hämta och lämna hundarna på vägen via Kungälvsleden.

Vad kostar hunddagis?

Vi har anpassat våra abonnemang utefter våra kunders efterfrågan. Samtliga abonnemang innehåller rastning, aktivering och övrig omsorg, men vissa med fler tillval. Allt är beroende på vad just du vill att din hund ska ha för upplevelse på dagis! Dagisavgiften betalas månatligt och platsen har en uppsägningstid på 2 månader.

En Standard Heltidsplats kostar 3900 kr i månaden. För att se de andra alternativen och jämföra, klicka på priser.

Hur många hundar har vi? 

På Tagene har vi utrymme för ca 120 hundar beroende på storlek på hundarna och på boxarna. Hundarna sitter i anpassade flockar som bygger på storlek, temperament och aktivitetsnivå för att alla individer ska trivas på dagis. Flockarna är placerade i rum med fönster i varje box som är hemtrevligt inredda med sängar, soffor och bäddar, allt anpassat för vad våra hundar tycker bäst om.

Hur långa promenader går vi? 

Vi anpassar våra promenader utefter hundarnas behov och önskemål, då vissa vill ha aktiva parkourpromenader och vissa gärna tar allt i sin egen takt med lugnare tempo och mer snos och gos. Det finns även en aktivitetsgård direkt ansluten till dagiset där hundarna springer av sig eller leker med sina bästa vänner. Vi använder även gården som träningsyta då parkourhinder finns att tillgå.

Vi varierar våra promenadområden med stadsmiljö, rastgård och mer platoniska promenadslingor där det fokuseras på t ex kontaktträning och koppelgående. Samtliga promenader är kreativa och aktiva så individanpassat det bara går! På förmiddagen är hundarna ute ca 40-50 min per flock och på eftermiddagen blir en kortare rastningsrunda på ca 15 min innan det är dags för hemgång.

Vad gör hundarna utöver promenader? 

Aktivitetsgården är vi mycket tacksamma för då vi får utrymme att utöva både extraaktivering och mer kvalitativ träning med hundarna. Under varmare dagar är det skönt för hundarna att bara ligga ute i skuggan och snosa runt i egen takt. Hundarna har stor glädje av sina flockkompisar och varvar lek med vila och omsorg och målet är att hitta balansen för hundarna även inomhus. Vi har alltid en personal inomhus som ser över hundarna och finns tillgänglig medan de andra är ute på äventyr.

Personalen är utbildad inom djur och hund och finns tillgänglig för er som ägare för att bolla tankar och idéer med. Vi är ett familjärt dagis där alla i personalen står varandra och hundarna nära. Att ha en bra relation personalen emellan speglas av på hundarna och ger en större trygghet och mer avslappning.

Personalen på Tagene

Nathalie (driftchef)

När började du jobba på Hund I Centrum?
Jag började på HiC redan 2017 och har haft den fantastiska möjligheten att jobba på båda våra dagis och under resans gång har jag fått lära känna många hundar och ägare.
Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med jobbet är att få individanpassa dagisvistelsen för varje enskild hund. På det sättet lär jag mig något nytt hela tiden och jag får möjlighet att tänka utanför boxen för att hitta rätt verktyg. Sen är det alltid härligt att möta glada hussar och mattar i dörren på morgonen!
Vad har du för hund och varför?

Jag har i dagsläget en border collie-hane som jag tränar och tävlar aktivt med i tävlingslydnad och agility. På fritiden kör vi en del drag men snörar gärna på oss vandringskängorna när helgen knackar på.
Om du var en hund, vilken ras hade du varit?

Jag hade nog varit en jaktcockerspaniel. Ganska energisk och lite flamsig, men väldigt fokuserad och organiserad i mitt arbete. Likt cockern måste jag sätta upp hårsvallet i tofs för att slippa ha det på tallriken.

Alexandra (driftchef)

När började du jobba på Hund I Centrum?
Jag började jobba på HiC våren 2023.
Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att lära känna alla olika individer som finns i hundarna. Alla har olika behov och det gäller att hitta nycklarna till varje hund för att kunna kommunicera med dom på bästa sätt. Utöver det älskar jag mötet med hundägarna!
Vad har du för hund och varför?

Jag har en vorstehblandras från Spanien född 2019 som heter Max och en australian kelpie född 2023 som heter Kid. Max var faktiskt ett andrahandsval, dock ett väldigt bra sådant! Kid hoppas jag kommer bli liten arbetsmyra som aldrig tackar nej till nya äventyr, om det blir så återstår att se, men det bådar gott!
Om du var en hund, vilken ras hade du varit?

Jag hade varit en Chinese Crested dog (kinesisk nakenhund). Frisyren är ofta lite halvgalen, jag är frusen av mig och dessutom har jag en hemlig förkärlek till moonboots.

Erica

När började du jobba på Hund I Centrum?
Jag började jobba på HiC Hildebrand 2019 direkt efter studenten.
Jag slutade 2021 och kom tillbaka igen 2022, men då till Tagene!
Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att få träffa glada hundar och hundägare på morgonen!
Vad har du för hund och varför?

Jag har en långhårig dvärgtax, men har även ofta familjens kanintax hos mig. Det var en slump att det blev tax, men det är en fantastisk ras!
Om du var en hund, vilken ras hade du varit?

Jag hade nog varit en jaktlabrador! Jag gillar att jobba, men jag är inte så allvarlig i allt jag gör. Jag är seriös i mitt arbete men flamsar gärna till det. Och så gillar jag mat!

Alva

När började du jobba på Hund I Centrum?
Jag började jobba på HiC våren 2023!
Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att varje dag få umgås med och lära känna så många olika hundar. Alla hundar är unika och komplexa och det är roligt att klura på kommunikation och motivation.
Vad har du för hund och varför?

Jag har två Labrador Retrievers. Jag har haft labbe sen 2016 och är uppvuxen med dessa i släkten. Jag älskar humorn och arbetsviljan och deras förmåga att kunna slappna av i svårare miljöer.
Om du var en hund, vilken ras hade du varit?

Jag hade nog varit en glad blandras som gärna slappar på soffan och sen tar en lång promenad i skogen!

Sara

När började du jobba på Hund I Centrum?
Jag började som lärling i Januari 2021 och började rätt snabbt med att jobba extra som vikarie och vid behov. Blev heltidsanställd som hundskötare i Oktober 2021.
Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att få träffa så många olika hundar och utvecklas varje dag. Det finns alltid mer att lära och man blir aldrig fullärd!
Vad har du för hund och varför?

Jag har en liten blandras på 7 kg som heter Nano. Han är en rescue från Spanien. Det han beskrevs som var en pudelmix och jag kan inte beskriva honom bättre själv. Pudel är solklart men vad mer den lille kan ha i sig är oklart.
Om du var en hund, vilken ras hade du varit?

Jag hade med största sannolikhet varit en blandras av något slag!