Meny > Hunddagis Backaplan

Hunddagis Backaplan

Välkommen till hunddagiset på Hildebrandsgatan 3

På Hund i Centrum möts ni varje morgon av utbildad och erfaren personal som sedan lång tid tillbaka har jobbat med hundar i alla möjliga typer av hundsammanhang. Vi håller en öppen och transparent dialog med ägarna om hur hundarna trivs på dagis och är måna om att både hundar och hundägare ska känna sig trygga hos oss.

Vad kan jag förvänta mig av Hund i Centrum?

Vissa hundar nöjer sig fint med att gå på dagis och känner sig trötta och stimulerade när de kommer hem, medan andra kräver mer än promenader och dagisaktivering. Vi ser till att just er hund hamnar i en flock där övriga individer matchar er hunds temperament och aktivitetsnivå för att det ska bli så bra balans och harmoni i gruppen som det bara går.

Vi jobbar positivt och belöningsbaserat med alla hundar för att skapa en så fin relation som möjligt. Hundarna har inredda och trevliga rum och boxar med soffor, sängar, fåtöljer och hundbäddar och vi möblerar om och berikar miljön kontinuerligt. Hos oss kan ni även få svar på frågor kring era hundar, allt från beteenden till foder och vi är bara glada att kunna hjälpa till så våra hundar blir ännu gladare.

Vart finns vi?

Dagiset ligger beläget på Hildebrandsgatan i Hildedal, nära Backaplan (Hjalmar Brantingsplatsen) med bra kommunikationer över hela stan med buss, spårvagn och tåg. Vi har närhet till både natur och stadsmiljö vilket gör våra promenader varierade.

Vad kostar hunddagis? 

Vi har anpassat våra abonnemang enligt våra kunders önskemål. Samtliga abonnemang innehåller rastning, aktivering och övrig omsorg, men vissa med fler tillval. Allt är beroende på vad just du vill att din hund ska ha för upplevelse på dagis! Dagisavgiften betalas månatligt och platsen har en uppsägningstid på 2 månader.

En Standard Heltidsplats kostar 3900 kr i månaden. För att se de andra alternativen och jämföra, klicka på priser

Hur många hundar har vi? 

Vi får ofta frågan; “men hur många hundar har ni egentligen?” På Hildebrand har vi utrymme för ca 120 hundar beroende på storlek på hundarna och på boxarna. Hundarna sitter i anpassade flockar som bygger på storlek, temperament och aktivitetsnivå för att alla individer ska trivas på dagis. Flockarna är placerade i boxar med halvdörrar som gör att personalen har en översikt över dagis och ser hundarna under hela dagen. Boxarna är hemtrevligt inredda med soffor, sängar, bäddar och övriga krypin. 

Hur långa promenader går vi? 

Vi anpassar våra promenader efter hundarnas behov och önskemål, då vissa vill ha aktiva parkourpromenader och vissa gärna tar allt i sin egen takt med lugnare tempo och mer snos och gos. Vi varierar våra promenadområden med stadsmiljö, skog, rastgård och mer platoniska promenadslingor där det fokuseras på t ex kontaktträning och koppelgående. Samtliga promenader är kreativa och aktiva så individanpassat det bara går! På förmiddagen är hundarna ute ca 40-50 min per flock och på eftermiddagen får dem blir det en kortare rastningsrunda på ca 15 min innan det är dags för hemgång. Vårt mål är att varje dag skapa en balans för hundarna där de får en rolig och spännande dag utomhus med mycket aktivitet, men också en lugn och rofylld avkoppling inomhus tillsammans med sina kompisar. 

Vad gör hundarna utöver promenader? 

På Hildebrand har vi ett aktiveringsrum där vi har vår extraaktivering på dagarna och där hundarna får busa av sig om behovet finns. Där har vi även föreläsningar och kurser när dagis är stängt. Mellan promenaderna busar hundarna med varandra och sover om vartannat. Vi har alltid en personal inomhus som ser över hundarna som inte är ute på promenad. Personalen är utbildad inom djur och hund och finns tillgänglig för er som ägare för att bolla tankar och idéer med. Vi är ett familjärt dagis där alla i personalen står varandra och hundarna nära. Att ha en bra relation personalen emellan speglas av på hundarna och ger en större trygghet och mer avslappning i flocken.

Personalen på Hildebrand

Pixie (driftchef)

När började du på Hund i Centrum?
Jag kickade igång min karriär på HiC 2020 på 50% efter mammaledighet. Är numer en klassisk mellanchef med kaffe och snus.
Vad är roligast med ditt jobb?
Självklart hundarna och all träning och pussling av flockar och kompisar. Att få träffa alla hundägare varje dag och samverka nära med personalen som är som min andra familj.
Vad har du för hund och varför?
Jag har en Malinois-tik för att jag älskar snabbhet och explosivitet. Det är min andra belgare och jag har svårt att se att jag går vidare mot någon annan ras då denna passar mig perfekt.
Om du vore en hund, vad skulle du vara för ras?

En Jack Russell. Ettrig med attityd, men gråter om någon blir arg på mig. Snabbtänkt och ligger gärna ett steg före.

Rasmus

När började du på Hund i Centrum?
Jag började på HiC 2018 direkt efter studenten och var under skolgången på HiC för praktik.
Vad är roligast med ditt jobb?
Hundspråket hundar emellan är det mest intressanta för mig. Det är riktigt coolt att se kommunikationen raser emellan och vad som skiljer sig. Älskar givetvis långa promenader, även om det regnar.
Vad har du för hund och varför?
Just nu har jag ingen egen hund, men under gymnasiet skaffade familjen en Portugisisk Vattenhund som jag hade med mig till skolan så mycket jag kunde.
Om du var en hund, vad skulle du vara för ras?
Jag skulle vara en Berner Sennen. Stor hund med stort hjärta. Jag är själv lite lat men är aktiv om det krävs. Inget en Berner skulle klaga på.

Åsa

När började du på Hund i Centrum?
Jag började på HiC 2016 efter en period som praktikant. Jag har tidigare jobbat på Tagene, men är nu stationerad på Hildebrand.
Vad är roligast med ditt jobb?
Promenaderna, mysa och aktivera hundarna. Det är väldigt kul med hanteringsträning och badar hemskt gärna era hundar! Jag lär mig nya saker varje dag om hundars olika behov och jag får vara med och göra den bästa vardagen för hundarna varje dag.
Vad har du för hund och varför?
Jag har en flock på tre små blandrashundar hemma. Kellie är äldst och mamma till Ubbe, Tino är en omplacering och pappa till Ubbe och så Ubbe, född 2022.
Om du var en hund, vad skulle du vara för ras?
En Cavalier King Charles Spaniel. Sällskaplig och passar in i de flesta miljöer, men kan gott nöja sig med promenaddagar.

Cissi

När började du på Hund i Centrum?
Jag började som praktikant på Hund i Centrum 25 mars anno 2013. Skulle vara där i 3 månader men blev 8 år, och efter en liten bortamatch är jag nu tillbaka.
Vad är roligast med ditt jobb?
Allt är roligast, men om jag måste välja en sak så är det att få jobba med hundar som har lite klurigare behov och att få följa deras utveckling.
Vad har du för hund och varför?
Jag har en blandrasfarbror på 12 år som heter Kompis. Han kom till mig som en räddning och han är världens finaste bästa Kompis. Han har schäfer/rottweiler/wachtel/vorsteh i sig!
Om du var en hund, vad skulle du vara för ras?
Om jag skulle vara en hund så skulle jag förmodligen också vara en blandras, lite gott och blandat.