Meny > FAQ

Vanliga frågor och svar

Fråga: Finns det plats på ert hunddagis?
Svar: Skicka in en intresseanmälan om du är intresserad av en plats hos oss så återkommer vi med besked.

Fråga: Vad krävs av min hund för att få börja på dagis?
Svar: Vi utgår alltid från hundens perspektiv huruvida den kan gå på dagis eller inte. Självklart jobbar vi med hundens svårigheter och trösklar dagligen, men för att hunden ska kunna gå på dagis så bör den dels kunna umgås med andra hundar utan obehag, men även bli hanterad av (till en början) främmande människor.
Hunden kan givetvis uppvisa annan typ av oro som t ex separationsångest, men det är något vi jobbar med över tid och om hunden har för svår ångest kommer vi avbryta inskolningen för hundens skull.
Hunden ska vara minst 6 månader gammal och fullt vaccinerad och även inneha försäkring.

Fråga: När får jag lämna och hämta min hund?
Svar: Hunden är välkommen mellan 05.30 och 9.00 på morgonen och är redo att gå hem kl. 15.00 fram till stängning kl 19.00.

Fråga: Har ni hundpensionat?
Svar: Vi tillhandahåller dagspassning i mån av plats. Skicka ett mail till dagiset ni är intresserade av i god tid för att kunna planera in dagspassning. Dessvärre har vi inte möjlighet att ta hand om er hund under natten eller under helgen, utan det är ordinarie dagistider som gäller.

Fråga: Finns det deltidsplatser?
Svar: Det finns ett max antal deltidsplatser, precis som heltidsplatser. Var noga med att informera dagiset vilket ni är intresserad av redan vid dagisvisning så ni kan säkerställa att eran önskade abonnemangsform är aktuell just då.

Fråga: Kan jag lämna min hund hos er när jag är på Liseberg?
Svar: Ja, det kan du! Lisebergshundarna erbjuds singelbox på dagis samt promenad under förmiddag och eftermiddag. Du kan läsa mer om det här.

Fråga: Tar ni emot praoelever?
Svar: Nej, tyvärr. Då dagis kräver utbildad personal är det viktigt för oss att det finns erfarenhet av liknande arbeten tidigare, vilket praoelever sällan har. Vi tar emot APL-elever med hunderfarenhet som då är under utbildning inom hund, men säkerställ i tid att dagis har möjlighet att ta emot då vi oftast är fullbokade lång tid framåt.

Fråga: Behöver hunden vara rumsren?
Svar: Nej! Vi har både moppar och bajspåsar. Olyckor händer och vi är väl förberedda på detta, framförallt när det gäller valpar. Var aktiva hemma med träningen så går det snabbare för hunden att bli rumsren på dagis också!

Fråga: Har ni hundkurser?
Svar: För tillfället har vi ingen aktiv kursverksamhet, men hänvisar till Hundvetare för djupare expertis.

Fråga: Tillhandahåller ni mat till dagishundarna?
Svar: Mat får hundarna med sig hemifrån med angivet mått på dagsgivan.