Hundtrim Tassalong på Hund i Centrum 

Vi är glada att kunna berätta att hundtrimmet Tassalong sedan en tid tillbaka kommer till oss på Hund i Centrum en gång i veckan (fredagar) för att erbjuda våra dagiskunder sina tjänster på dagistid. Vi har valt att samarbeta med Ulrika då hon har en gedigen hundkunskap, är extremt duktig på det hon gör samt för att hon jobbar med fear free (mer om detta i texten nedan). Nedan berättar Ulrika om sin verksamhet och sitt sätt att jobba.

Ulrika om sig själv och fear free

Jag är diplomerad hundfrisör sedan mars 2019 och öppnade min nuvarande lokal i augusti samma år. Jag är sedan tidigare även diplomerad hundinstruktör och hunddagisföreståndare, professionell utställningshandler, SKK-ansluten uppfödare och certifierad friskvårdscoach för hund. Under 2020 har jag vidareutbildat mig till Certifierad Fear Free hundfrisör och hundtränare.

I trimmet jobbar jag stressfritt med en hund åt gången. Alla individer får den tid de behöver i alla olika moment. I trimmet finns inga burar och hundarna får min odelade uppmärksamhet under den tid de är här.

Jag är certifierad Fear Free Professional vilket innebär att jag arbetar i ett lugnt tempo med stort fokus på hundens signaler och stressnivåer. Visar hunden att vissa moment är obehagliga eller skapar stress tar jag tid att presentera och avdramatisera dessa för hunden. Hundens välmående är alltid viktigast och går före frisyr och finputs.

Tassalong

Tassalong är ett personligt och modernt hundtrim beläget i lantlig miljö strax utanför Bollebygd. En dag i veckan finns jag på Hund i Centrum för att erbjuda mina trimtjänster. 

Här ligger fokus på individen och stressreducerande samt belöningsbaserade, mjuka metoder. Jag tar endast emot en hund i taget för att kunna lägga allt fokus på just din hund när den är hos mig.

Min målsättning är att just din hund ska ha en positiv förväntan när den kommer till trimmet och se fram emot en lugn och skön stund med ompyssling hos mig.

Läs mer om Ulrikas verksamhet på http://tassalong.se/